top of page
 • Ποιος θα με βοηθήσει;
  Η Κατερίνα Νικολέτου είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, πιστοποιημένη στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών. Είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει ολοκληρώσει με άριστα τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Roehampton University (ΜΑ in Education) με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Μονάδας Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, σε συνεργασία με την Α΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου και την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού ΠΓΝ Πατρών. Σήμερα είναι επόπτρια και εκπαιδεύτρια στο ανωτέρω εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Έχει εκπαιδευτεί στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR (Eyes Movement Desensitisation and Reprocessing) από το Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας.
 • Τι υπηρεσίες παρέχει η Ψυχολόγος;
  Η Ψυχολόγος παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες: Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία ενηλίκων Συμβουλευτική γονέων Άγχος – Στρες Κρίσεις πανικού Κατάθλιψη Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή Κοινωνικό Άγχος Άγχος Υγείας Φοβίες Διαταραχές Σίτισης και Πρόσληψης Τροφής (Ανορεξία, Βουλιμία, Υπερφαγία) Διαταραχή της Σωματικής Εικόνας Προβλήματα Ελέγχου Θυμού Διαταραχές Ύπνου Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες (PTSD)
 • Είναι Κατάλληλο για εμένα;
  Η Ψυχοθεραπεία με την Κατερίνα Νικολέτου μπορεί να είναι κατάλληλη για εσάς εάν θέλετε να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας. Κάθε φορά που υπάρχει κάτι που παρεμποδίζει την ευτυχία σας ή σας εμποδίζει να επιτύχετε τους στόχους σας, μπορεί να είμαστε σε θέση να σας βοηθήσουμε. Ειδικευόμαστε σε συγκεκριμένα θέματα όπως το άγχος, οι σχέσεις, η ανατροφή των παιδιών, η κατάθλιψη, οι εθισμοί, το φαγητό, ο ύπνος, το τραύμα, ο θυμός, οι οικογενειακές συγκρούσεις, η θλίψη, η αυτοεκτίμηση και άλλα. Η Ψυχοθεραπεία με την Κατερίνα Νικολέτου δεν είναι η κατάλληλη λύση για εσάς, εάν ισχύει κάποιο από τα παρακάτω: Είστε ανήλικος ή βρίσκεστε υπό την επίβλεψη νόμιμου κηδεμόνα. Βρίσκεστε σε μια επείγουσα κρίση ή μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Χρειάστηκε να υποβληθείτε σε θεραπεία είτε με δικαστική απόφαση είτε από οποιαδήποτε άλλη αρχή.
 • Πώς ξέρω ότι η Ψυχοθεραπεύτρια είναι διαπιστευμένη;
  Η Κατερίνα Νικολέτου είναι: Πιστοποιημένη Γνωσιακή - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια, εγγεγραμμένο μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών. Αριστούχος απόφοιτος της Μονάδας Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, σε συνεργασία με την Α΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου και την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού ΠΓΝ Πατρών. Σήμερα είναι επόπτρια και εκπαιδεύτρια στο ανωτέρω εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Αριστούχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος MSc in Education από το Roehampton University, UK με ειδίκευση στη Συμβουλευτική. Εκπαιδευθείσα στην Τραυματοθεραπεία, τακτικό μέλος της EMDR-Hellas. Κάτοχος Πτυχίου Ψυχολογίας από το Τμήμα Ψυχολογίας, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κρήτης Κάτοχος άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος του Ψυχολόγου (αρ. πρ. Ε2/4977).
 • Πώς γίνονται οι συνεδρίες;
  Οι συνεδρίες γίνονται είτε δία ζώσης στο γραφείο της Ψυχολόγου, είτε απομακρυσμένα με χρήση βίντεοκλήσης. Η διεύθυνση του γραφείου της Κατερίνας Νικολέτου είναι: Σπευσίππου 39, Κολωνάκι, Αθήνα, 106 76. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το +30 6975 420 539.
 • Πώς λειτουργεί η Ψυχοθεραπεία μέσω βιντεοκλήσης;
  Η Ψυχοθεραπεία μέσω βιντεοκλήσης γίνεται με γνωστά εργαλεία όπως το Skype ή το Messenger. Αν έχετε συνηθίσει κάποια άλλη πλατφόρμα, μπορείτε να ρωτήσετε την Ψυχολόγο αν μπορεί να την υποστηρίξει.
 • Πόση διάρκεια έχει η Ψυχοθεραπεία μου;
  Αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες σας και διαφέρει πολύ από το ένα άτομο στο άλλο. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι παίρνουν το μεγαλύτερο μέρος της αξίας μετά από λίγες μόνο εβδομάδες, ενώ άλλοι προτιμούν να τηρούν το πρόγραμμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.
 • Πώς πληρώνω για τις συνεδρίες μου;
  Οι συνεδρίες πληρώνονται μετά το πέρας της κάθε μίας και οι τρόποι πληρωμής είναι με μετρητά, πιστωτική κάρτα ή τραπεζικό έμβασμα.
 • Πώς προστατεύεται η ιδιωτικότητά μου;
  Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη το απόρρητο και την εμπιστευτικότητα σας. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορεί να θέλετε να γνωρίζετε: Όλα όσα λέτε στον θεραπευτή σας είναι εμπιστευτικά. Δεν συνεργαζόμαστε με καμία ασφαλιστική εταιρεία, επομένως τίποτα δεν χρειάζεται να κοινοποιηθεί, να αναφερθεί ή να υποβληθεί σε αυτές.
bottom of page